fbpx

Tribute

TRIBUTE er en kraftig Barleywine på 9%. Barleywine er en typisk engelsk øltype, en overgæret kraftig øl, som med sin styrke nærmest er vinøs. Denne øltype har sin oprindelse fra de mange krige mellem England og Frankrig. Englænderne var meget glade for den franske vin, men under krige var det svært at skaffe vinen, samtidig med at det nærmest var at fraternisere med fjenden at drikke fransk vin. Derfor udviklede man disse meget stærke øl og kaldte det Barleywine.

Tribute uden baggrund

TRIBUTE er brygget som en hyldest til denne øltype, samt det bedste bedste fra Liverpool.
Årstallet 1965 i navnet stammer fra den 4. april 1964, hvor de populære Beatles-drenge tronede Billboards TOP100 liste med ikke bare 1. pladsen, men også 2. pladsen, 3. pladsen, 4. pladsen og 5. pladsen. Derfor lavede vi i 2014 den første udgave af Tribute som en hyldest til denne enestående bedrift.

Øllen blev så populær, at vi igen i 2015 bryggede den.

Ligesom det forrige år prydede The Beatles igen etiketten, da det netop i år er 50 år siden at den ikoniske LP “Help” blev udgivet.

I dag findes TRIBUTE stadig, men nu er hjembyen Århus afbilledet på en smuk etikette. Dette blev en realitet, efter Århus var Europæisk Kulturhovedstad i 2017

Aarhus Bryghus TRIBUTE er tappet på 60 cl flasker efter devisen ”Øl til deling – Øl til nydelse”.

Aarhus Bryghus Tribute is a barleywine at 9%. The inspiration comes from Liverpool, as our head-brewer worked there for several years and fell in love with the English brewing traditions. It is a homage to the best of Liverpool.