fbpx

Daisy

Daisy er et såkaldt jubilee brew, endda et dobbelt et af slagsen. Der har i mange år i England været en tradition for at brygge Coronation brew og jubilee brew i forbindelse med kroninger og jubilæer. Denne type øl er ofte brygget som en meget sort, stærk øl med mange års holdbarhed, ofte ligefrem udrikkelige efter tapning. Den skal gerne flaskemodne for at blive optimal.

Vores Daisy er et jubilæumsbryg, idet det er bryg nummer 2000 siden bryggeriet startede. Samtidig er det en hyldest til vores Dronning, brygget på dagen for hendes majestæts 80 års fødselsdag. Vi har brygget en stærk, sort double royal stout. Derpå har vi modnet den og tilsat vores egen Spirit of Aarhus. Når spritten og øllet mødes i en ”mariage” skal der ske en yderligere modning for at de to smelter sammen til ét produkt.

Den færdige øl er på 12%. Vi mener at der er potentiale til lagring, men allerede nu smager den godt. Den kulsorte øl vil med tiden mildnes og noget af bitterheden vil fortabe sig. Vores vurdering er at den vil toppe om 5 år, forudsat mørk og kølig lagring i liggende tilstand.

Der er tappet 2.000 nummererede flasker, som er hånd etiketteret med en etiket i royale farver.