1965 – Tribute

1965 – TRIBUTE er en kraftig Barleywine på 9%. Barleywine er en typisk engelsk øltype, en overgæret kraftig øl, som med sin styrke nærmest er vinøs. Denne øltype har sin oprindelse fra de mange krige mellem England og Frankrig. Englænderne var meget glade for den franske vin, men under krige var det svært at skaffe vinen, samtidig med at det nærmest var at fraternisere med fjenden at drikke fransk vin. Derfor udviklede man disse meget stærke øl og kaldte det Barleywine.

Vores 1965 – TRIBUTE er brygget som en hyldest til denne øltype, og det bedste bedste fra Liverpool. Den 4. april 1964 toppede de populære Beatles-drenge Billboards TOP100 liste med ikke bare 1. pladsen, men også 2. pladsen, 3. pladsen, 4. pladsen og 5. pladsen. Derfor lavede vi i 2014 den første udgave af Tribute som en hyldest til denne enestående bedrift.Tribute uden baggrund

Øllen blev så populær at vi her i 2015 har brygget den igen.

Vi har genanvendt etiketten, da det netop i år er 50 år siden at den ikoniske LP “Help” blev udgivet.

Mon ikke vi igen i år holder Beatles – koncert på bryggeriet

Aarhus Bryghus 1965 – TRIBUTE er tappet på 60 cl flasker efter devisen ”Øl til deling – Øl til nydelse”.

 

Aarhus Bryghus 1965 Tribute is a barleywine at 9%. The inspiration comes from Liverpool, as our head-brewer worked there for several years and fell in love with the English brewing traditions. It is a homage to the best of Liverpool.