Liquor of Aarhus

Liquor of Aarhus – Whisky-likør fra Aarhus Bryghus

14088992_10154387053538361_1283159945_n
Aarhus Bryghus fik i september 2012 den regionale ølpris af Danske Ølentusiaster.

Med prisen fulgte en beskeden sum, som vi med det samme meddelte skulle anvendes til forsøg med fadlagring af øl. Vi indkøbte et antal cognacfade, der anvendtes til lagring af vores Black Monster, en fadlagret Imperial Stout på 10%. Efterfølgende bryggedes en stærk øl specielt til destillering. Denne sendtes til Brænderiet Enghaven hvor den blev destilleret og lagt på cognacfadene ved 60%.

Nu tre år senere er det første fad blevet tappet som Whisky under navnet Spirit of Aarhus. Efter modning er spritten tappet ved 43%. En meget lille andel er tappet som cask strength ved 58%.
14089581_10154387053523361_277773205_n
Siden har vi hvert år købt nye fade og brygget Black Monster, lagret den på fadene, og efterfølgende brygget øl til destillering, som successivt bliver til whisky.

Udover whisky producerer vi også en whisky-likør, baseret på Spirit of Aarhus. Liquor of Aarhus er en krydret appelsin-likør, inspireret af Drambuie og Cointreau. Den er på 30%, tappet i høje, slanke 35 cl flasker.

Based on Spirit of Aarhus, we also produce an orange-liqueur with secret spices, inspired by drinks such as Cointreau and Drambuie. The liqueur named Liquor of Aarhus is bottles at 30% in slender 35 cl bottles.